Pszichoverzum Lélektani Központ

FELNŐTTEKNEK
pszichológiai, életvezetési tanácsadás
komplex személyiségelemzés
autogén tréning, relaxáció
allergia kezelése NLP-vel
családterápia, párterápia
GYEREKEKNEK
gyermekpszichológiai tanácsadás
MUNKATÁRSAK
KAPCSOLATAllergia kezelése NLP-vel
 
Az allergia mára már népbetegségnek számít. A hazai felmérések szerint az allergiások és az asztmások száma rohamosan nő.
Allergiának azt nevezzük, amikor az immunrendszer heves túlérzékenységi reakcióval kórosan reagál az általában ártalmatlan anyagokra. A kutatások afelé mutatnak, hogy az allergiás megbetegedések jelentős részénél a tünetek kialakulásában a biológiai és genetikai tényezőkön túl a lelki tényezők is nagymértékben közrejátszanak, legyen szó akár fel nem dolgozott hétköznapi problémákról, a stresszes életmódról, az indulatokkal teli érzelmi életről vagy társas konfliktusokról.
Az allergiakezelés során a terapeuta módosult tudatállapotban (merengő állapothoz hasonló) kezeli a pácienst a neuro-lingvisztikus programozás (NLP) alkalmazásával. Az allergiás tünetek felidézése mellett feltárják annak leképeződését és eredetét, majd ez utóbbi feldolgozása mellett megtörténik az immunrendszer hibás tanulási mintázatainak korrigálása. A kezelés célja a páciens „allergiát okozó anyaghoz” való érzelmi viszonyulásának megváltoztatása, mely által a személy képes legyen az eddig allergén anyaghoz helyesen, azaz allergiás reakció nélkül viszonyulni.
A kezelés 6-8 alkalmat vesz igénybe.

(Az allergiák többsége kezelhető az NLP módszerével, azonban kivételt képeznek a veleszületett allergiák, pl. penicillin-allergia!)

 
Pszichológus magánrendelés

Budapest, XVII. kerület

+36 30 733 80 62


Címkefelhő: pszichológus 17. kerület; gyermekpszichológus 17. kerület; komplex személyiségelemzés; önismeret; pszichológiai, életvezetési tanácsadás; párkapcsolati problémák kezelése; hangulatzavarok kezelése; pánikbetegség; pánik; szorongás; fóbia; depresszió; kényszeresség; szociális fóbia; alvászavar; szexuális problémák; feszültségoldás; önbizalom fejlesztése; identitás problémák; életút- és karrierproblémák; kommunikációs zavarok; stresszkezelés; autogén tréning; relaxáció; allergia kezelése NLP-vel; pályaválasztási tanácsadás; gyermekpszichológiai tanácsadás; családterápia; párterápia; álláskeresési támogatás tréning