Pszichoverzum Lélektani Központ

FELNŐTTEKNEK
pszichológiai, életvezetési tanácsadás
komplex személyiségelemzés
autogén tréning, relaxáció
allergia kezelése NLP-vel
családterápia, párterápia
GYEREKEKNEK
gyermekpszichológiai tanácsadás
MUNKATÁRSAK
KAPCSOLATCsaládterápia, Párterápia
 
Sokféle család létezik, de valamennyi törekszik arra, hogy harmonikus családi életet, biztonságos érzelmi kötődést, védelmet és támaszt nyújtson a család tagjainak, legyen az gyermek, felnőtt vagy idős. A család, döntő szerepet játszik abban, hogyan fejlődik a kisgyermek személyisége, hogyan formálódik jelleme, milyen lesz az iskolai előmenetele, később a párválasztása.
A családi élet mindennapjaiban, bármely családtag öröme, sikere, kudarca, betegsége, vesztesége, az egész családot érinti.
Családterapeutaként célunk, hogy a különböző nehézségekkel, elakadásokkal, konfliktusokkal küzdő családoknak, használható segítséget adjunk. Célunk továbbá, hogy a terápia eredményeként a család működésében kedvező irányú változás induljon el, előzzük meg a következményes zavarokat, növeljük a család problémamegoldó képességét és hozzájáruljunk a családban élők lelki egészségének, önismeretének, valamint jó közérzetének növekedéséhez. A terápiában törekvésünk továbbá, a család értékeinek, erőforrásainak megerősítése.
A családok különböző problémák miatt keresnek fel bennünket. A kialakult probléma /tünet/ arra utal, hogy a család korábbi egyensúlya felbomlott. Ez megtörténhet egy új életszakaszba jutáskor /első gyermek születése stb./ vagy külső körülmények miatt /hirtelen betegség, haláleset, munkanélkülivé válás stb.
A terápia időtartama másfél óra ülésenként. Leggyakoribb, hogy kétheti rendszerességgel találkozunk a családokkal. A terápia átlagosan 6 – 8 – 12 ülésből áll. Az ülések számát a családdal közösen beszéljük meg a felkínált probléma, és a család teherbírása alapján. A családokat két terapeuta fogadja. A terápiás üléseken többféle módszerrel dolgozunk.
Szerencsés, ha az első találkozásnál minden családtag jelen van. Később a problémától függően várjuk a megjelenést. /csak szülők, anya-gyerek, testvérek, nagyszülők/
A családterápiához előzetes, telefonon történő bejelentkezés szükséges. A terápia időpontjait minden esetben a családdal egyeztetjük. Amennyiben betegség vagy egyéb ok miatt nem tudnak megjelenni a terápián, azt az előző napon kérjük telefonon lemondani.
 
Milyen esetben javasoljuk a családterápiát?
 
  • párkapcsolati zavar, házassági problémák esetében
  • a gyermeknél jelentkező zavarok – magatartási rendellenesség, túlzott visszahúzódás, testvérféltékenység, testi tünetek, serdülőkorral járó problémák
  • három éves kor alatti kisgyermekeknél jelentkező panasz esetén – evés, alvás, sírás, viselkedés zavarok
  • válás előtt vagy utáni helyzetekben
  • veszteség esetén – hirtelen halál, betegség, gyász
 
A családterápia nem nélkülözheti a család erőfeszítését a terápia során. A lehetséges megoldásokat, a szükséges változásokat, csak a családdal közösen együttműködve tudjuk megvalósítani. Nem titkoljuk, hogy a terápiás munka során mi magunk is erőt merítünk a családok sokszínűségéből, megoldásaik változatosságából és a felénk irányuló bizalmából.

 
Pszichológus magánrendelés

Budapest, XVII. kerület

+36 30 733 80 62


Címkefelhő: pszichológus 17. kerület; gyermekpszichológus 17. kerület; komplex személyiségelemzés; önismeret; pszichológiai, életvezetési tanácsadás; párkapcsolati problémák kezelése; hangulatzavarok kezelése; pánikbetegség; pánik; szorongás; fóbia; depresszió; kényszeresség; szociális fóbia; alvászavar; szexuális problémák; feszültségoldás; önbizalom fejlesztése; identitás problémák; életút- és karrierproblémák; kommunikációs zavarok; stresszkezelés; autogén tréning; relaxáció; allergia kezelése NLP-vel; pályaválasztási tanácsadás; gyermekpszichológiai tanácsadás; családterápia; párterápia; álláskeresési támogatás tréning