Pszichoverzum Lélektani és Fejlesztő Központ

FELNŐTTEKNEK
pszichológiai, életvezetési tanácsadás
komplex személyiségelemzés
autogén tréning, relaxáció
családterápia, párterápia
Mediáció
GYEREKEKNEK
gyermekpszichológiai tanácsadás

pedagógiai és gyógypedagógiai fejlesztés
MUNKATÁRSAK
KAPCSOLATCsaládterápia, Párterápia
 
Sokféle család létezik, de valamennyi törekszik arra, hogy harmonikus családi életet, biztonságos érzelmi kötődést, védelmet és támaszt nyújtson a család tagjainak, legyen az gyermek, felnőtt vagy idős. A család, döntő szerepet játszik abban, hogyan fejlődik a kisgyermek személyisége, hogyan formálódik jelleme, milyen lesz az iskolai előmenetele, később a párválasztása.
A családi élet mindennapjaiban, bármely családtag öröme, sikere, kudarca, betegsége, vesztesége, az egész családot érinti.
Családterapeutaként célunk, hogy a különböző nehézségekkel, elakadásokkal, konfliktusokkal küzdő családoknak, használható segítséget adjunk. Célunk továbbá, hogy a terápia eredményeként a család működésében kedvező irányú változás induljon el, előzzük meg a következményes zavarokat, növeljük a család problémamegoldó képességét és hozzájáruljunk a családban élők lelki egészségének, önismeretének, valamint jó közérzetének növekedéséhez. A terápiában törekvésünk továbbá, a család értékeinek, erőforrásainak megerősítése.
A családok különböző problémák miatt keresnek fel bennünket. A kialakult probléma /tünet/ arra utal, hogy a család korábbi egyensúlya felbomlott. Ez megtörténhet egy új életszakaszba jutáskor /első gyermek születése stb./ vagy külső körülmények miatt /hirtelen betegség, haláleset, munkanélkülivé válás stb.
A terápia időtartama másfél óra ülésenként. Leggyakoribb, hogy kétheti rendszerességgel találkozunk a családokkal. A terápia átlagosan 6 – 8 – 12 ülésből áll. Az ülések számát a családdal közösen beszéljük meg a felkínált probléma, és a család teherbírása alapján. A családokat két terapeuta fogadja. A terápiás üléseken többféle módszerrel dolgozunk.
Szerencsés, ha az első találkozásnál minden családtag jelen van. Később a problémától függően várjuk a megjelenést. /csak szülők, anya-gyerek, testvérek, nagyszülők/
A családterápiához előzetes, telefonon történő bejelentkezés szükséges. A terápia időpontjait minden esetben a családdal egyeztetjük. Amennyiben betegség vagy egyéb ok miatt nem tudnak megjelenni a terápián, azt az előző napon kérjük telefonon lemondani.
 
Milyen esetben javasoljuk a családterápiát?
 
  • párkapcsolati zavar, házassági problémák esetében
  • a gyermeknél jelentkező zavarok – magatartási rendellenesség, túlzott visszahúzódás, testvérféltékenység, testi tünetek, serdülőkorral járó problémák
  • három éves kor alatti kisgyermekeknél jelentkező panasz esetén – evés, alvás, sírás, viselkedés zavarok
  • válás előtt vagy utáni helyzetekben
  • veszteség esetén – hirtelen halál, betegség, gyász
 
A családterápia nem nélkülözheti a család erőfeszítését a terápia során. A lehetséges megoldásokat, a szükséges változásokat, csak a családdal közösen együttműködve tudjuk megvalósítani. Nem titkoljuk, hogy a terápiás munka során mi magunk is erőt merítünk a családok sokszínűségéből, megoldásaik változatosságából és a felénk irányuló bizalmából.

 
Pszichológus magánrendelés

Budapest, XVII. kerület

+36 30 733 80 62


Címkefelhő: pszichológus 17. kerület; gyermekpszichológus 17. kerület; komplex személyiségelemzés; önismeret; pszichológiai, életvezetési tanácsadás; párkapcsolati problémák kezelése; hangulatzavarok kezelése; pánikbetegség; pánik; szorongás; fóbia; depresszió; kényszeresség; szociális fóbia; alvászavar; szexuális problémák; feszültségoldás; önbizalom fejlesztése; identitás problémák; életút- és karrierproblémák; kommunikációs zavarok; stresszkezelés; autogén tréning; relaxáció; allergia kezelése NLP-vel; pályaválasztási tanácsadás; gyermekpszichológiai tanácsadás; családterápia; párterápia; álláskeresési támogatás tréning, alapozó terápia, nild terápia, tsmt, fejlesztő pedagógus, diszlexia, gyógypedagógus